Un dia al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Entrada Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Museu Nacional d’Art de Catalunya està ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, a tan sols 15 minuts caminant des de la parada d’Aerobús de Plaça Espanya.

Va ser construit per a l’ Exposició Internacional de 1929 i posteriorment en 1934 va obrir les seves portes amb unacol·lecció medieval. En 1995 es va inaugurar les sales d’ art romànici més tard d’art modern.

L’edifici majestuós, correspon al model de classicisme acadèmictípic de l’ època i la seva façana està coronada per una gran cúpula inspirada en la de Sant Pere del Vaticà.

Què pots trobar en el seu interior?
  • Art medieval gòticdels principals artistes catalans com Jaume Huguet, Lluís Dalmau, Bernat Martorell
  • Art medieval romànic, el conjunt més numerós i antic d’Europa
  • Dibuixos, gravats i cartells de dibuixants com Fortuny i Casas
  • Més de 40.000 exemplars d’ inicis de la fotografia, el pictorialisme, la Nova Visió, el fotoperiodismei la producció més contemporània.
  • Una gran col·lecció d’art modern: Gaudí, Jujol, Picasso, Gargallo, Juli González, Torné Esquius i Joan Miró.

A més a més, les exposicions temporals sempre són molt interessants, així com els passejos que organitzen al voltant del barri de Sarrià, explorant els carrers, l’esglèsia gòtica de Sant Vicenç i el cementiri de Les Tres Torres entre d’altres.

Barcelona es un lloc plens de plans que no pots deixar de realitzar. Recorda que Aerobúsés el servei oficial de llançadora des del Aeroport Josep Tarradelles Barcelona-El Pratfins el centre de la Ciutat Condal.