Setmana Santa a Barcelona

La Setmana Santa és una de les celebracions més importants del calendari cristià i, a Catalunya, es viu amb gran devoció i tradició. Aquesta setmana, que culmina amb el dilluns de Pasqua, està plena de cerimònies i actes religiosos que rememoren la passió, mort i resurrecció de Jesucrist.

Un dels grans atractius en qualsevol ciutat durant la Setmana Santa són les processons. A Barcelona, també s’organitzen processons per les confraries i tenen lloc el Dijous Sant i el Divendres Sant. Durant aquestes processons els penitents porten passos religiosos vestits amb túniques i recorren els principals carrers de la ciutat.

La majoria d’aquestes processons se celebren en el centre de Barcelona, molt prop de la Plaça Catalunya, on té inici i final l’Aerobús, el servei de llançadora de Barcelona a l’Aeroport El Prat.

A continuació, et vam mostrar un llistat elaborat per Barcelona Turisme de les processons més destacades de la ciutat de Barcelona:

  • Sortida del pas de la Burreta. Parròquia de Sant Agustí. 2/4. A les 10h.
  • Processó de la Bona Mort. Parròquia Major de Santa Anna. 2/4. De 18 a 21h.
  • Viacrucis de la Sang. Basílica de Santa Maria del Pi. 6/4. A les 18h.
  • Processó de Divendres Sant. Parròquia de Sant Agustí. 7/4. De 17 a 23h.
  • Processó de la Mare de Déu dels Dolors. Església de Sant Jaume. 7/4. De 19 a 22h.

Mona de Pacua

A més, la Setmana Santa a Barcelona compta amb diverses tradicions. Una de les més destacades són les mones de Pasqua que se celebra el dilluns de Pasqua. La tradició catòlica observa que el padrí regala la mona al seu fillol. Actualment, el típic ou de xocolata ha evolucionat a autèntiques obres d’art.

Si et trobes a Barcelona durant la setmana Santa recordar-te que el divendres sant i el dilluns de Pasqua són festius a la ciutat i, per tant, molts comerços i atractius turístics poden romandre tancats.

La Setmana Santa és una festivitat única que atreu als carrers a milers de persones. La millor manera de gaudir d’aquesta tradicional festivitat, és vivint-la a peu de carrer!