Consells per viatjar sola

Quantes vegades has volgut anar de viatge, però finalment no ho has fet perquè amb la persona o les persones que volies anar no podien? Quantes vegades has tingut uns dies de vacances que no coincideixes amb ningú i no has vingut de viatge per anar sola?

Segur que has sentit que alguna amiga o coneguda que ha viatjat sola i penses: Que valenta! Però en el moment que et planteges viatjar sola se’t presenten les preguntes més típiques: i si em perdo? i si em passa alguna cosa? i si m’avorreixo? I si em poso malalta?

No et preocupis! Aerobús et dona l’empenta que necessites per començar a gaudir de la teva soledat i descobrir el món sola.

Hi ha un munt d’avantatges en viatjar sola. Per començar, no cal esperar la confirmació de ningú, pots planificar el viatge com vulguis i improvisar.

A més, és una gran oportunitat per estar sola amb tu mateixa, amb els teus pensaments i auto conèixer-te més. El millor de viatjar sola, és que coneixes molta gent i realment no hi ets tot el viatge sola. També és una oportunitat per practicar idiomes.

En definitiva, és una gran oportunitat per aprendre i créixer. És cert que cal estar alerta i confiar en el teu instint. Els següents consells t’ajudaran a decidir-te i llançar-te a l’aventura.

 

  • Informa’t sobre el destí que visitaràs

És important que investiguis bé sobre quins països són més segurs i de la destinació que vols anar. Esbrina bé que barris són els més segurs, els mitjans de transport que tenen i si són segurs, i si hi ha codi de vestimenta. Pots preguntar a amics i coneguts sobre les seves experiències a certs països. Llegeix blocs de viatgers, això pot ajudar molt a acabar de decidir el teu destí.

 

  • Planifica bé el teu viatge

Un altre consell és que planifiquis bé el teu viatge i més si és la primera vegada que viatges sola. Els principals punts que hauries de veure són en quins hostatges et quedaràs, en quins mitjans de transport de mouràs, quins atractius turístics visitaràs, i si fas ruta, quant de temps et quedaràs a cada lloc. Això et donarà seguretat i tranquil·litat, fins i tot t’ajudarà a estalviar en el teu viatge.

 

  • Guarda una còpia dels teus documents importants

Una altra manera de viatjar amb més tranquil·litat és portant una còpia electrònica dels teus documents importants. Com el passaport, document d’identitat, visats i certificats de vacunació. Escaneja els documents i envia-te’ls al teu correu electrònic i puja’ls al núvol. Així, si patiu un robatori o pèrdua serà més fàcil obtenir documents nous.

 

  • Mantingues la teva gent de confiança informada

Quan decideixis on anar, avisa a la teva família o a la gent de confiança sobre els teus plans. També, digue-lis quin itinerari faràs i un cop estiguis viatjant, intenta avisar quan arribis als llocs i explica com et sents. Això no vol dir que estiguis tota l’estona pendent del mòbil i informant-te tota l’estona. Al final el viatge és per desconnectar i gaudir.

 

  • No descuidis les teves pertinences

Quan viatgis intenta estar atenta les teves pertinences, intentant mostrar el mínim de valor com el mòbil, càmera de fotos, portàtil, cartera, etc. També, intenta portar sempre amb tu un cadenatper poder guardar a les taquilles les coses que no vols carregar durant les passejades turístiques.

 

  • Confia en el teu instint

Ningú com tu et coneix més. I en aquesta aventura et coneixeràs fins i tot més. Per tant, si hi ha llocs o persones que no et transmeten confiança, escolta’t i allunya’t. Això no vol dir que desconfiïs de tothom i no parlis amb ningú, sinó que simplement no vagis a llocs que no et donen bona espina i no et sents segura. Com a viatges sola, pots canviar de ruta, allotjament i transport quan vulguis. Fes-li cas al teu instint.

 

  • TIP EXTRA! Utilitza peces de roba o complements amb butxaques secretes

Un truc que has de saber i és molt pràctic és que hi hapeces de roba o accessoris amb butxaques secretes. N’hi ha de tota mena, des de gomes de cabell, mocadors, bufandes, ronyoneres, cinturons. Així podràs guardar diners o coses de valor a llocs insospitats i et sentiràs més tranquil·la.

 

Ara que ja saps tots els consells, ja estàs preparada per començar aquesta nova aventura. El més important és que estiguis decidida a fer-ho, et sentis bé i que gaudeixis. No et quedis esperant als altres.

Segur que has sentit moltes vegades aquesta frase: “El pitjor dels penediments és per allò que mai vas fer”.

I si ja us heu decidit, podeu començar comprant aquí el bitllet per anar a l’aeroport de Barcelona amb Aerobús. És servei 24 hores els 365 dies de l’any.