Com va ser la cerimònia d’inauguració dels JJOO Barcelona’92

Comparem l’ esdeveniment d’ obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 amb els de Tòquio d’enguany.

L’ inici dels Jocs Olímpics està marcat per la cerimònia d’ apertura. un esdeveniment en el qual queden representats els països que competeixen i en el qual solen desfilar els atletes de cada lloc. A Tòquio ja està tot preparat per la cerimònia d’aquest any, a pesar de que serà molt diferent a la resta. No hi haurà assistents estrangers o que visquin fora de Japó, com a mesura de prevenció per la COVID19.

Al llarg de la història han estat moltes les cerimònies dels JJOO destacades. La cerimònia d’ inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona al 1992 continua sent una de les més aclamades.Sens dubte , va marcar un abans i un després a la història olímpicai de la pròpia ciutat.

Aquell dia l’ Estadi de Montjüic (ara renombrat Estadi Olímpic Lluís Companys) es va convertir en el centre de l’ univers. Uns 3.500 milions d’ espectadors a tot el món van seguir la cerimònia per la televisió. En l’ esdeveniment es va representar l’ escena mitològica d’ Hércules separant els continents d’ Europa i Àfrica creant el mar Mediterrani i la ciutat de Barcelona. L’ escenografia recreava l’ arquitectura de Gaudí i els quadres de Dalí, Joan Miró, Diego Velázquezi Francisco de Goya.

Es va emetre la gravació de Barcelona interpretada per Freddy Mercury i Monserrat Caballé a Montjüic, ja que l’ integrant de Queen va morir en 1991 i no va poder cantar amb la seva adorada diva a l’Estadi Olímpic de Barcelona. Altres veus destacades sí que van poder participar en directe, com Plácido Domingo i Alfredo Kraus i del grup de teatre La Fura Dels Baus.

El moment culminant a Montjüic

amb un repic de tambors del Baix Aragó de fons, l’ arquer paralímpic Antonio Rebollo va llançar des de l’escenari una fletxa. A la seva punta relluïa el foc olímpic que de seguida va aconseguir la seva meta i va encendre el peveter. En realitat, la fletxa no va ser disparada a l’ interior del peveter. Això és el que es va veure per la televisió gràcies a un efecte òptic mitjançant e un estudiat angle de la càmera.

La premsa internacional que va presenciar la vetllada va coincidir en destacar la bellesa i el colori de la cerimònia d’ apertura, la posada en escena i l’ entusiasme del públic. No obstant això, el moment més colpidor de la nit va ser el tir precís de l’ arquer.

 

La cerimònia d’ inauguració de Tòquio 2021

Els Jocs Olímpics de Tòquio anaven a celebrar-se a mitjan de 2020, però van ser posposats a causa de la pandèmia per la COVID19. Aquests són els segons Jocs Olímpics celebrats a aquesta ciutat, els primers van ser al 1964.

Sens dubte, la cerimònia d’ apertura dels Jocs Olímpics de Tòquio és una de les coses més emocionantsial fet que no es pot viatjar a Tòquio per viure tot l’ espeirt olímpic en directe. En ella vam poder veure als atletes desfilant juntament amb ballarines, una escena bastant austera al que estem acostumats en aquest tipus d’esdeveniments. Quan la situació sanitària ho permiti i Japó torni a obrir el turisme, et recomanem no perdre’t la ciutat de Tòquio: una combinació de tradició i modernitat.

Per arribar fins a l’aeroport de Barcelona aqualsevol horaiqualsevol dia de l’ anyla teva millor opció és l’Aerobús. La connexió còmoda i segura des del centre de Barcelona fins a l’ Aeroport Josep Tarradellas- El Prat.