10 imprescindibles per viatjar amb nens

Els nens ens alegren la vida, però està clar que a vegades viatjar amb ells és complicat. Si estàs pensant en una destinació de vacances al qual anar amb els més petits, a l’Aerobús et donem alguns consells perquè el trajecte sigui el més fàcil possible.

Ser pares no significa deixar de viatjar. Convé començar per destinacions més pròximes i allunyar-se poc a poc per adonar-se que no és tan complicat.” deia Nani Arenas, mare de tres nenes i autora del blog La viatgera empedreïda .

Sens dubtes, viatjar amb nens a l’avió pot arribar a ser odiòs, però recorrda: l’èxit de qualsevol viatge amb nens està en l’organització. Aquí et deixem 10 trucs indispensables per no morir en l’intent.

1 – Explica-li-ho amb un conte

Ja li has dit al teu nen que viatjareu amb avió? És important que entegui com serà el viatge perquè vagi familiaritzant-se i fent-se a la idea. Una bona opció és explicar-li un conte en el que els personatges viatgen, i millor si ho fan en avió. Evitaràs pors innecesàries i faràs que s’entusiasmin amb el viatge.

2 – Visita al pediatre

Abans del viatge és convenient visitar al metge. Comenta-li la idea del viatge, si hauríeu de prendre alguna consideració. Normalment si viatges amb avió, els pediatres recomanen realitzar un reconeixement d’oïdes. Una petita inflamació pot convertir-se en un problema dolorós durant el vol. A més, el metge t’informarà de les vacunes obligatòries.

3 – Porta la documentació necessària

Si aneu a viatjar dins d’Espanya has de portar el llibre de família, vàlid com identificació fins els 14 anys. En canvi, si el viatge és internacional hauràs de portar el passaport en regla.

4 – Porta roba còmoda

Viatjar amb comoditat és fundamental, sobretot per a vols llargs. És recomanable vestir-los amb roba lleugera i suau, preferiblement de cotó. Aquest material a més de confortable, ajuda a que els canvis de temperatura no siguin tan bruscos.

5 – Arriba al vol amb antelació

A la majoria dels aeroports hi ha espacis perquè els nens puguin jugar. Deixa que corrin i juguin: millor que ho facin a terra que no durant el vol. Una bona idea per entretenir-los és apropar-se a veure com enlairen i aterren els avions. Els encanta!

6 – Anar al lavabo a l’ aeroport

Abans d’embarcar, recorda acompanyar al nen al bany. Els lavabos dels aeroports són molt més espaiosos i estan millor acondicionats que els de l’avió. Qualsevol canvi que necessiti serà menys aparatós fer-ho en el bany de la terminal. De totes formes, si pots escollir els seients a l’ avió, et recomanem asseure’t el més a prop possible del lavabo per si un cas.

7 – Dóna’ls alguna cosa de menjar durant l’enlairament i l’aterratge

Encara no saben com empassar saliva per evitar el tap a les oïdes, pel que aprofita el moment de l’enlairament o de l’aterratge per donar-lis alguna cosa de menjar o beure. Els xiclets són una bona opció amb nens més grans. Si és un nadó aprofita per donar-li el pit per protegir les seves oïdes.

8 – Planeja una activitat per cada 15 minuts

Pot semblar-te una mica exagerat, però els especialistes diuen que l’atenció dels nens no dura més de quinze minuts. Per això és recomanable pensar en diverses activitats per entretenir-los durant el viatge. Pots portar pintures, alguna joguina, un conte o la tablet per a mantenir-los distrets.. Una altra bona opció són galetes o caramels, encara que vigila amb l’excés de sucre que pot sobreexcitar-los. Si tens els seients del costat de la finestra, deixa que els nens mirin per la finestra. Viatjaran més tranquils mentre miren el cel i els núvols.

9 – No perdis els nervis

Si en algun moment el nen comença a plorar o no para quiet, manté el control de la situació. De l’altre manera provocaràs que el nen es posi més nerviós i que la resta de persones es trobin incòmodes davant aquesta situació.

10 – Poden viatjar sols?

Amb una autorizació per escrit, els menors no acompanyats per una persona adulta poden sortir i entrar del país. Aquest document ha d’ incloure els detalls del viatge, la firma de la seva mare, pare o tutor i estar certificada. A més has d’assegurar-te que l’ aerolínia disposi d’un Servei d’ Acompanyament de Menors, pots comprovar-lo a l’ hora de comprar els teus bitllets. Moltes companyies no ofereixen aquest servei i fins i tot, no permeten viatjar sense acompanyant a menors de 16 anys.

Desitgem que aquests consells et serveixin d’ajuda i gaudeixis d’un vol agradable amb el teu petit. Des d’Aerobús et recordem que ens encarreguem de portar-te de Barcelona a l’aeroport d’El Prat, o recollir-te del teu vol i portar-te a la ciutat, en tan sols 35 minuts. A més els nens menors de 4 anys viatgen gratis.

Compra els teus bitllets d’Aerobús i viatja amb totes les comoditats de l’ autobús a l’ Aeroport de Barcelona.