Viu les Falles com un autèntic faller

Falles València

A València ja es respira olor de pólvora! Milers de persones s’acosten cada any per a gaudir de les espectaculars obres d’art de cartó pedra.

Entre el 15 i 19 de març de cada any, València celebra les seves festes més importants i multitudinàries. Aquestes festes van ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016. La festa consisteix en la creació d’escultures fetes de cartó pedra, acolorides i sobre temàtiques d’actualitat tractades amb molt d’humor, ironia i sarcasme.

Continua llegint i coneix l’origen de les festes i els conceptes més fallers per a que visquis les Falles com un local.

La Mascletà

Origen de les Falles

En el segle XVIII, els fusters de la ciutat cremaven davant dels seus tallers tot el material que els sobrava o era inservible. L’agrupaven en forma de pires que rebien el nom de falles.

Cada any repetien aquesta acció entorn al dia de San Josep (19 de març, patró dels fusters). Per això, aquest dia cremen els monuments fallers i se celebra la Cremà.

 

Tot el que has de conèixer abans de viure Les Falles

T’ expliquem cadascun dels conceptes que giran al voltant de la teva visita a València durant la celebració de Les Falles.

  • Ninots. Els personatges que componen les Falles es diuen ninots. Cada any, és indultat un que es salvarà de la crema.
  • La Mascletà. La gran protagonista durant totes les festes. Traques de més de mil petards. Durant la setmana de Falles, cada dia es viu una a les 14h a la Plaça de l’Ajuntament. A més, els diferents actes s’acompanyen de focs artificials, petards i moltes activitats relacionades amb la pirotècnia.
  • Les falleres i els fallers. Els ciutadans vesteixen els vestits típics de les llauradores i llauradors de l’horta valenciana de l’època.

Falleres

Continua llegint! Et recomanem els actes fallers més populars.

  • La Crida (últim diumenge de febrer). La Fallera Major anuncia l’arribada de les festes i anima a participar a tothom.
  • La Plantà (15 de març). Consisteix en la instal·lació de les diferents Falles als carrers de la ciutat de València.
  • L’Ofrena Floral (17 de març). Els ciutadans vesteixen els seus vestits regionals per a dipositar flors a la Verge dels Desemparats, patrona de València.
  • La Cremà (19 de març). Tots els monuments fallers, excepte un, cremen per a indicar la fi de festes. Per votació popular, alguns ninots se salven de les flames i són exposats a el Museu Faller de València.

Falles cremant-se a la nit de la Cremà

Planejant la teva visita a les Falles? L’Aerobús et porta a l’Aeroport El Prat en tan sols 35 minuts. No et preocupis per l’hora del teu vol, tens autobusos les 24h. Compra el teu bitllet i prepara’t per a viure-les amb la màxima emoció.