Tibidabo

Des de tots els punts de Barcelona, ​​es pot veure la muntanya del Tibidabo. La principal atracció del Tibidabo és precisament un bonic i divertit Parc d’Atraccions.

El Tibidaboes troba a 512 metres sobre el nivell del mar, és a dir, el punt més alt de la ciutat de Barcelona i el cim més alt de la Serra de Collserola.

Des de la primera parada del centre de la ciutat, la parada de Plaça Catalunya d’Aerobús, es pot arribar amb diferents tipus de transport públic. Amb el metro Línia 3 (verda) i línia 5 (blava), a la parada Vall d’Hebron. Des d’allà hi ha una llançadora gratuïta cada 30 minuts. El viatge dura 15 minuts. També, amb funicular. Des de la Plaça Doctor Andreu, als peus de la muntanya. És el viatge més original i bonic (5 minuts).

El parc d’atraccions del Tibidabo va ser inaugurat el 1901 i està entre els 40 més antics del món, no només és increïble com a parc d’atraccions, sinó que, a més, les vistes són realment espectaculars .

El nom Tibidabo ve del llatí tibi-dabo, que significa “et donaré”.

A banda del parc d’atraccions, també trobem la seva emblemàtica església, situada a l’entrada del parc, va començar la seva construcció el 1902, és coneguda com a Temple del Sagrat Cor de Jesús, aquesta església es caracteritza pel seu estil historicista amb elements neogòtics i neoromàntics.

La cripta està formada per cinc naus separades per columnes i decorades amb mosaics i escenes bíbliques i està revestida d’alabastre. Si voleu visitar l’Església del Tibidabo, el preu del temple del Tibidabo és totalment gratuït, encara que només teniu accés a la basílica i la cripta.

Anar al Tibidabo sempre és bon pla ja sigui en família i que els més petits gaudeixin del parc d’atraccions, com si ve més de gust un pla amb natura i fer alguna ruta pels camins de Collserola.