La Basílica de la Sagrada Família: El monument modernista més conegut

Temple de la Sagrada Familia

La Basílica de la Sagrada Família és un dels monuments més visitats de Barcelona. El Temple està situat en el districte de l’Eixample, a uns 15 minuts des de la parada de l’Aerobús de Plaça Catalunya utilitzant el transport públic de la ciutat.

L’obra la va iniciar en 1882 el dissenyador Francisco de Paula del Villar. Al final del 1883, se li va encarregar a Gaudí la seva continuació, construcció que no va abandonar fins a la seva mort al 1926. Quan va prendre el relleu, va aplicar la seva arquitectura basada en la geometria i la naturalesa. L’artista, conscient que no acabaria la seva obra, va deixar els plànols als seus successors.

El Temple expiatori de la Sagrada Família és sens dubtes l’obra mestre de Gaudí i el màxim exponent de l’arquitectura modernista catalana.

Columnes interiors Sagrada Família

Els elements més importants que no et pots perdre són:

  • Les torres: Gaudí va pensar en 18 torres dedicades als Apòstols, quatre als Evangelistes, una a Maria i una altra a Jesús. En aquests moments tan sols s’han construït 8.
  • Les 3 façanes: la façana del Naixement representa la vida i és l’ única que l’artista va poder veure acabada. La façana de la Passió reflexa el sofriment de Jesús durant la seva crucifixió i per ella és la més austera. Finalment, la façana de la Glòria que s’està construint actualment, es convertirà en la façana principal i representa el judici final, la glòria i l’infern.
  • Columnes: l’artista es va inspirar en els troncs dels arbres per a construir les columnes de l’interior del temple, creant un autèntic bosc.
  • Les vidrieres: Joan Vila Grau, artífex de les vidrieres del temple, ha sabut respectar la iconografia que desitjava Gaudí, creant una atmosfera d’espiritualitat i un clima replet de llum en la qual et sentiràs captivat.
  • La cripta: es troba sota l’altar major, lloc on està la tomba d’Antoni Gaudí.

El que més crida l’atenció és la seva eterna construcció. La seva finalització està prevista per a l’any 2026.

Encara que si ets una persona curiosa, t’apassionarà descobrir els molts simbolismes que oculta la basílica. Et reptem a trobar un quadrat màgic de 16 números. El resultat de la suma, tant vertical com horitzontal, és sempre 33, l’edat de Crist. T’ animes?

No pots marxar-te de Barcelona sense fer una visita obligada a aquesta impressionant obra d’art. Amb l’Aerobús podràs viatjar ràpidament des del’Aeroport El Prat fins el centre de la ciutat i et perdis cap d’elles. Compraja el teu bitllet!