Top 3 països d’Europa amb més esperit Nadalenc.

Aquest any ha arribat el fred de cop i amb els llums de Nadal a les ciutats ja encesos, a tots els que ens envaeix l’esperit nadalenc, estem anhelant les dates amb més fantasia i alegria de l’any, el Nadal. És el moment de cantar nadales, donar i rebre regals, reunir-se amb família i amics i tenir l’excusa de menjar dolços com torrons, polvorons i neules.

A Europa es viu intensament el Nadal, però saps els països que senten l’esperit nadalenc amb més intensitat?

A Aerobúset volem que sàpigues el top 3 de països amb més esperit nadalenc.

 

1- Noruega

En primera posició trobem un país del nord d’Europa. Les festes nadalenques a Noruega són un autèntic festival de llums i estan plenes d’esdeveniments, els preparatius i celebració dels quals es perllonguen durant diverses setmanes. La neu i la decoració en fan una època realment màgica.

El Nadal se celebra la nit del 24 de desembre, però no ve papa Noel, sinó un follet anomenat Julenissen. Les famílies es reuneixen el 23 de desembre per decorar l’arbre de Nadal i enfornar les galetes típiques d’aquesta època de l’any. A casa s’enfornen diferents tipus de galetes, les més populars són pepperkaker, krumkaker, fattigmann, kokosmakroner i berlinerkranser.

 

2- Alemanya

En segon lloc, hi ha Alemanya. A més dels mercats de Nadal i la increïble decoració dels carrers i cases, la tradició nadalenca per excel·lència és el calendari d’Advent. Ja que es remunta a mitjans del segle XIX, quan les famílies alemanyes pintaven amb guix, a la paret oa les portes, 24 ratlles per posteriorment anar-ne esborrant una al dia fins a l’arribada del Nadal.

També, la tradició culinària de Noël dels alemanys no decep. Les famoses galetes de fruits secs i espècies, conegudes com a Lebkuchen, són les protagonistes indiscutibles A més, el Glühwein, el típic vi calent, espaiat i dolç i el Feuerzangenbowle, que és el vi calent, però se li afegeix un terròs de sucre xopat de rom i se li dóna foc.

 

3- Àustria

I, finalment, el tercer país que té molt d’esperit nadalenc és Àustria. Com als altres dos països anteriors, els carrers i les cases de les ciutats i pobles d’aquesta regió s’omplen de llum i decoració nadalenca.

La tradició és que els nens cremen a la xemeneia les seves cartes amb la llista de regals esperant que el Nen Jesús compleixi els seus desitjos i els porti tot el que demanen. A més del nen Jesús, hi ha altres figures importants com Sant Nicolau (un sant que porta regals i dolços als nens que s’han portat bé durant l’any) i el Krampus (un malvat dimoni del Nadal que atemoreix els que s’han portat malament).

La tradició culinària al sopar de Nadal, és carpa o oca farcida.

 

Hem fet un petit resum de les tradicions que viuen aquests tres països, però t’animem que els visitis a l’època nadalenca perquè visquis i t’impregnis de l’esperit nadalenc. Tot i que siguis dels que no els agrada el Nadal, anant algun d’aquests tres països canviessis d’opinió. Si aneu a l’aeroport amb Aerobús, recordeu que hi ha servei les 24 hores i que el trajecte de Plaça Catalunya a l’aeroport de Barcelona és de tan sols 30 minuts. Compra el teu bitllet en línia aquí.