Llibres que t’inspiraran a viatjar

Sant Jordi és una de les festes més emblemàtiques de Catalunya, tota una celebració que uneix l’amor i la tradició amb la cultura. Els dos símbols més importants són els llibres i les roses. Aquesta tradició marcada pels llibres, les històries i el romanticisme se centra en el patró de Catalunya des del segle XV, Sant Jordi.

La llegenda narra que a un poble de Montblanc va aparèixer un drac que no parava de repartir terror entre els veïns. Els seus habitants van decidir fer un sorteig per decidir qui seria entregat al drac. La filla del rei va resultar ser la seleccionada, però aquesta va ser salvada per un cavaller anomenat Sant Jordi. El cavaller va matar el drac i d’aquest va sorgir una rosa que va lliurar a la princesa. Des de llavors és tradicional que cada 23 d’abril es regali un llibre i una rosa.

Com a l’Aerobús ens encanta viatjar, et proposem diversos títols que t’animaran a voler viatjar. Pren nota de tots ells!

Turista ho seràs tu

El llibre és un recull de tips que proposen els autors amb noves maneres de recórrer el món convertint el viatge en un joc amb propostes estranyes i una mica boges, però divertides per viatjar. Per exemple, tracten el tema del que és convertir-se en un “turista” i com escapar-se’n. Els seus autors són dos bloggers Itziar Marcotegui i Pablo Strubell.

 

La setmana laboral de 4 hores

Aquest llibre no és de viatges, o almenys directament. És un clàssic de referència per a tots els viatgers i nòmades digitals. L’autor Thimothy Ferriss explica moltes coses sobre la filosofia de vida d’aprofitar el teu temps limitat i no desaprofitar-lo a treballar 80 hores a la setmana.

No manquen els bons consells sobre la gestió del teu temps i contra la procrastinació. Sobretot, com començar un negoci en línia, com orientar-lo, estratègies, beneficis, etc. De vegades pot resultar massa idealista i poc pràctic. Encara que no vulguis emprendre en línia, està 100% recomanat, ja que mostra que un altre estil de vida és possible.

 

The Art of travel

Aquest llibre només està en anglès i val moltíssim la pena llegir-lo ja que l’autor Alain de Botton intenta que obris els ulls i suggereix que donis atenció a la vida quotidiana perquè el lloc comú es converteixi en un de nou i meravellós cada dia. També proposa un canvi al teu entorn per veure les coses com les veuries des del punt de vista d’un viatger o mentalitat de “vacances”.

 

Salvatge

Salvatge de Cheryl Strayed és un dels meus llibres favorits per a les persones que busquen inspiració per viatjar. Explica la història de com l’autora va emprendre una llarga caminada a través del Sender Cresta del Pacífic com una manera de bregar amb traumes que havien passat a la seva vida. La història dels seus desafiaments al llarg del sender s’intercala amb flashbacks a esdeveniments anteriors que la van portar a començar la caminada.

La història pot ser una gran inspiració, ja que mostra la manera com viatjar, i específicament ser actiu ia l’aire lliure, pot conduir a un creixement personal i ajudar a superar esdeveniments complexos. També és inspirador degut al fet que Strayed no tenia experiència prèvia en trekking, per la qual cosa mostra que tot és possible si t’esforces a aconseguir-ho

 

Viatjar per la vida

De l’autora Martha Debayle et convida a mirar-te de forma introspectiva per adonar-te quines són les coses que et bloquegen o no et permeten avancen a la vida. Però no parla de com ens hem d’enfrontar a la mort, sinó com hem de viure la vida per arribar sense penediment a la mort.

 

Si arribes o ets a Barcelona per viure aquest gran dia a la ciutat, recorda que l’Aerobús circula les 24 hores cada dia de l’any i que el trajecte des de l’aeroport al centre de la ciutat és de 35 minuts. Compra el teu bitllet anticipat aquí.